Start to cook

Bloemkoolpizza met gekleurde tomaten

45

Deze verrassende pizza is ver-ruk-kelijk! Als garnituur kozen we voor tomaten en rode ui, maar aarzel niet om ze te vervangen door courgette, champignons, paprika… Laat je fantasie de vrije loop.

Voor 4 pizza's:

  • 1 bloemkool (kleine)
  • 1 ei
  • 50g geraspte kaas
  • 1 el amandelpoeder
  • 1 kl basilicum (gedroogde)
  • 1 kl gedroogde oregano
  • ½ kl knoflookpoeder
  • ½ kl chilivlokken
  • peper en grof zout
  • 200 g gekleurde tomaten
  • 1 rode ui
  • 100 g geraspte kaas
  • basilicum (verse) 
  • 1 el olijfolie

Verwarm de oven voor op 200°C.

Verdeel de bloemkool in roosjes, spoel grondig en laat goed uitlekken. Maal de bloemkoolroosjes in de blender heel fijn en gaar het mengsel 4 minuten in de microgolfoven. Laat afkoelen en meng met het ei, 50 g kaas, het amandelpoeder, de kruiden en het zout tot pizzadeeg.

Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een ronde pizzabodem. Bak die 8 à 10 minuten in de warme oven.

Spoel de tomaten en snij in flinterdunne schijfjes. Snij de rode ui in  ringen.

Haal de pizzabodem uit de oven en beleg hem met de tomaten, uiringen en 100 g kaas. Kruid met peper en zout en zet nog 10 minuten in de oven.
Besprenkel de pizza met olijfolie, werk af met vers basilicum en serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.