Blanquette van kip met schorseneren

4
(30) 20
  • 1 blik gesneden schorseneren (500 g met vocht)
  • 500 g kipfilet
  • 40 g boter
  • 2 sjalotten
  • 20 cl ontvette gevogeltebouillon
  • 10 cl zure room
  • 1 afgestreken lepel bloem (20g)
  • zout en peper
  • verse dragon

Laat de schorseneren uitlekken.  Snijd de kip in blokjes van ongeveer 3 cm.

Smelt de helft van de boter in een pan. Bak de kippenblokjes 3 minuten tot ze goudbruin kleuren en haal ze dan uit de pan. Doe de rest van de boter en de fijngesneden sjalot in de pan en laat 2 minuten fruiten.

Bestrooi met bloem. Doe er de gevogeltebouillon en de zure room bij. Kruid naar smaak met peper en zout.

Meng goed en laat de pan nog 10 minuten op het vuur staan zonder deksel tot de saus voor de helft is ingekookt.

Meng de kippenblokjes samen met de schorseneren onder de saus. Laat nog 5 minuten stoven op een zacht vuur met het deksel op de pan.

Bestrooi met enkele blaadjes dragon en dien op met gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.