Bavarois van aardbei

4
  • 500 g aardbeien
  • 50 g suiker
  • ¼ l crème anglaise
  • 6 gelatineblaadjes
  • ¾ l volle room
  • verse munt
  • 8 aardbeien voor de afwerking
Door de bavarois in een glas te serveren, blijf je van het gepruts met vormpjes gespaard.

Snijd de aardbeien in stukken en warm op met de suiker. Laat even doorkoken en mix dan alles goed door. Je kan de aardbeien ook gewoon rauw mixen, maar dan is de smaak minder intens.

Week de gelatineblaadjes in koud water. Warm de crème anglaise op en roer er de goed uitgeknepen gelatine onder. Zet de kom op ijs om snel te koelen. Doe de coulis van aardbeien er bij en als laatste de half opgeklopte room. Roer goed door en laat wat afkoelen.

Snijd de aardbeien voor de afwerking en verdeel ze over de bodem van 4 grote wijnglazen. Giet het bavaroisbeslag er over en zet enkele uren in de koelkast om af te werken.

Garneer eventueel met een gesneden aardbei en een takje munt.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.