Bavarois van aardbei

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Serveer deze bavarois van aardbei in een glas, zo blijf je gespaard van het gepruts met vormpjes. Bonus: het ziet er extra feestelijk uit!

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • 50 g suiker
  • ¼ l crème anglaise
  • 6 gelatineblaadjes (2g/blaadje)
  • ¾ l volle room
  • verse munt
  • 8 aardbeien voor de afwerking

Recept

Snijd de aardbeien in stukken en warm op met de suiker. Laat even doorkoken en mix dan alles goed door. Je kan de aardbeien ook gewoon rauw mixen, maar dan is de smaak minder intens.

Week de gelatineblaadjes in koud water. Warm de crème anglaise op en roer er de goed uitgeknepen gelatine onder. Zet de kom op ijs om snel te koelen. Doe de coulis van aardbeien er bij en als laatste de half opgeklopte room. Roer goed door en laat wat afkoelen.

Snijd de aardbeien voor de afwerking en verdeel ze over de bodem van 4 grote wijnglazen. Giet het bavaroisbeslag er over en zet enkele uren in de koelkast om af te werken.

Garneer eventueel met een gesneden aardbei en een takje munt.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.