Batata vada met salade en sriracha-mayo

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Batata vada is een populair vegetarisch aardappelgerecht uit Indië. Het betekent letterlijk “aardappelbeignets”. Deze gefrituurde aardappelballetjes zijn ideaal als aperitief of als snack.

Ingrediënten

  • 400 g aardappelen (bintje)                               
  • 1 bos koriander                      
  • 1 stuk gember
  • 1 chilipeper
  • 2 teentjes look
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 1 of 2 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 g panko
  • 1 krop ijsbergsla
  • 12 kerstomaten
  • mayonaise
  • srirachasaus
  • peper en zout
  • koolzaadolie of frituurolie
  • 1 limoen

Recept

Schil en kook de aardappelen gaar. Plet tot een droge puree zonder stukjes. Dit kan met een pureestamper of met de passe vite. Zet opzij.

Schil en rasp de gember. Doe dit samen met de koriander (maar houd enkele blaadjes opzij), look, chili, een scheut olie en kurkuma in een blender. Blend tot een kruidenpasta.

Bak de kruidenpasta kort in een hete pan en meng daarna door de aardappelpuree. Kruid af met peper en zout.

Rol balletjes van de aardappelmix.

Klop het ei op met wat peper en zout. Paneer de balletjes, haal door de bloem, het ei en vervolgens door de panko.

Was de sla en halveer de tomaatjes.

Meng de mayonaise met wat srirachasaus en water en maak zo een dressing. De hoeveelheid sriracha is naar eigen smaak. Opgelet: dit is een pikante saus dus voeg langzaam toe.

Bak de aardappelballetjes kort aan in een friteuse of in een pot met olie. Enjoy!

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.