Balletjes van paprika en lamsgehakt

Flandria
Partner
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 10

Ingrediënten

  • 500 g gehakt van lamsschouder
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele ui
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el paneermeel
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 ei
  • 200 g droog geroosterde pinda’s
  • peper en zout
  • 2 grote snufjes paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • 4-5 el arachideolie
  • griekse yoghurt
  • handje verse munt

Recept

Vermaal de pinda’s tot poeder. Zet opzij.
Pel de uien, knoflook en sjalotten en hak ze fijn.
Stoof ze enkele minuten op een zacht vuurtje in een beetje olijfolie, voeg zout toe en laat eventjes afkoelen. 
Was intussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. 
Meng in een kom het gehakt, de in blokjes gesneden paprika, de uien, de knoflook, de sjalotten, het paneermeel en de peterselie. Meng goed en voeg het ei, het paprikapoeder, zout en peper toe.
Meng opnieuw en draai met de handen balletjes ter grootte van een noot. Rol de balletjes in het pindapoeder. 
Verhit de arachideolie in een pan en bak de balletjes in de pan gedurende 4 tot 5 minuten en schud daarbij regelmatig met de pan. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier.
Serveer de balletjes met een houten prikker en een sausje van Griekse yoghurt met verse munt.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.