Personen
4
Bereiding
Vermaal de pinda’s tot poeder. Zet opzij.
Pel de uien, knoflook en sjalotten en hak ze fijn.
Stoof ze enkele minuten op een zacht vuurtje in een beetje olijfolie, voeg zout toe en laat eventjes afkoelen.
Was intussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Meng in een kom het gehakt, de in blokjes gesneden paprika, de uien, de knoflook, de sjalotten, het paneermeel en de peterselie. Meng goed en voeg het ei, het paprikapoeder, zout en peper toe.
Meng opnieuw en draai met de handen balletjes ter grootte van een noot. Rol de balletjes in het pindapoeder.
Verhit de arachideolie in een pan en bak de balletjes in de pan gedurende 4 tot 5 minuten en schud daarbij regelmatig met de pan. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier.
Serveer de balletjes met een houten prikker en een sausje van Griekse yoghurt met verse munt.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.