Baba met Elixir d'Anvers
en verse kaas
Deze Baba met Elixir d'Anvers is onze versie van de Franse 'Baba au Rhum'. Geef dit heerlijk dessert een extra lokale toets met frambozen (of andere bessen), recht van bij de boer.
Bereiding
1 dag op voorhand:
Verwarm de oven voor op 180°C
Roer voor de baba de boter los met het zout, honing en de gezeefde bloem. Voeg de eieren één voor één toe, tot je een glad beslag krijgt.
Doe de basis in een ingeboterde ovenschotel en bak ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven.
Voor de suikerstroop:
Kook het water met de suiker op en laat enkele minuten doorkoken. Voeg de Elixir d'Anvers toe en haal van het vuur.
Laat de suikerstroop licht afkoelen en dan over het gebak. Laat minstens één nacht rusten. De baba zal als een spons al het vocht opnemen.
Afwerking:
Meng de honing onder de platte kaas. Klop de room half op en schep voorzichtig onder de platte kaas.
Snijd kleine blokken/stukjes uit de baba, schik op een bord of kommetje en werk af met de romige platte kaas en de framboosjes.
Strooi wat poedersuiker over de borden en werk af met een plukje verse munt.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.