Appel-aspergeslaatje met geitenkaas

4
  • 2 bussels witte asperges
  • 1 groene appel
  • 4 kleine verse geitenkaasjes
  • 4 schijfjes gezouten spek
  • 1 bosje waterkers
  • zout
  • peper van de molen

Vinaigrette

  • ​1 ei
  • 2 soeplepels wijnazijn
  • 2 dl maïsolie
  • 1 soeplepel fijngehakte verse dragon

Pel de asperges en was ze.
Bind ze in bussels en kook ze gaar (zo’n 10 minuten) in licht gezouten water.
Laat ze uitlekken en snij ze in stukjes.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in sneetjes.

Wikkel rond elk geitenkaasje een fijn sneetje spek.
Gril ze zo’n 3 minuten in de oven: het spek moet goudbruin gebakken zijn.
Meng alle ingrediënten van de vinaigrette.
Was de waterkers, zwier hem droog en verwijder de steeltjes.

Verdeel de waterkers, de appel en de stukken asperge op kleine bordjes en laat in het midden een beetje plaats open.
Besprenkel het slaatje met de vinaigrette, leg een warm geitenkaasje in het midden en dien onmiddellijk op.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.