Aardappellasagne

Hoofdgerecht
Gratin
4
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 450 g gemengd gehakt
  • 400 g gehakte tomaten uit blik
  • 200 ml passata
  • 1 ui, grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 1 el tomatenketchup
  • 1 el worcestersaus
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 laurierblad
  • 2 el verse, fijngehakte kruiden (basilicum, peterselie, bieslook,...)
  • 1 ei
  • 150 ml natuuryoghurt
  • 50 ml melk
  • 50 g geraspte kaas + 50 g als toplaagje
  • peper en zout
     

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de geschilde aardappelen in dunne schijfjes en leg ze in een grote pan met water.
Dek af, breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
Laat uitlekken.

Verwarm de olie in een pan en stoof de ui en knoflook zachtjes aan.
Voeg het gehakt toe en laat volledig bruinen.
Voeg de gehakte tomaten, passata, ketchup, worcestersaus, het laurierblad en de kruiden toe.
Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen zonder deksel.
Kruid naar smaak met peper en zout.

Neem een grote ovenschotel en leg een laagje gehakt op de bodem.
Doe er eenn laagje aardappelen over. Herhaal tot het mengsel op is en eindig met een laagje aardappelen.
Meng het ei, de yoghurt, de melk en de geraspte kaas.
Giet deze saus over de aardappelschotel en werk af met extra kaas.
Bak 25 minuten in de oven tot de aardappelen zacht zijn en de bovenkant mooi bruin is.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief