Aardappelen met prei en kabeljauw

4
  • 1 kg bloemige aardappelen (bv. Bintje)
  • 1 bundel prei
  • 75 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 dl room
  • peper en zout
  • 2,5 dl witte wijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 800 g kabeljauwhaasje, in 4 stukken
  • 2 eetlepels peterselie

Schil en kook de aardappelen. Snijd de prei in ringen en stoof 10 minuten in 50 g van de boter, samen met de fijngesneden knoflook en de ui.
Prak de aardappelen tot een puree met de opgewarmde room.
Meng met de prei. Breng op smaak en hou warm.

Breng in een pan 1 l water aan de kook met de wijn, de laurier en de tijm.
Stoom hierboven de stukken vis gedurende 5 minuten.
Smelt de boter in een pannetje. Snijd de peterselie en voeg toe aan de gesmolten boter. Kruid met peper en zout.

Serveer de puree met de vis en de botersaus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.