Aardappelen in de oven met barbecuesaus

Bijgerecht
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 30

Ingrediënten

  • 4 bloemige aardappelen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 zoete appels
  • 2 el olijfolie
  • 4 el tomatenketchup
  • 1 el appelazijn
  • 1 el mosterd
  • 5 el sinaasappelsap
  • peper en zout

Recept

Snijd de aardappelen, ui, paprika’s en appels in partjes.

Leg alle partjes in een grote bakplaat en meng met de olijfolie. Spreid uit over de bakplaat, zodat de ingrediënten niet over elkaar liggen. Kruid naar smaak met peper en zout.

Zet in een voorverwarmde oven van 200°C en bak 25 à 30 minuten tot alles goudbruin en zacht is.

Doe de tomatenketchup, appelazijn, mosterd en sinaasappelsap in een sauspan en breng aan de kook. Roer regelmatig.

Dien de barbecuesaus op als dipsaus bij de aardappelen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.