Warme chocolademelk

5 manieren om je warme chocolademelk te pimpen

Niets beter dan een warm kopje verse chocolademelk om jezelf te verwennen. Smaken en voorkeuren kunnen verschillen en er zijn diverse manieren om chocolademelk te maken. Daarom delen we graag het basisrecept en enkele tips om je favoriete melkdrank nog lekkerder te maken.

De basis: hoe warme chocolademelk maken?

Chocolademelk maken met cacaopoeder, warme melk en eventueel wat suiker: dat is zoals de meesten het doen. Het is een snelle en gemakkelijke manier, maar de lekkerste chocolademelk verkrijg je met - hoe kan het ook anders - Belgische chocolade.

  • Gebruik pure chocolade van een goede kwaliteit. Donkere chocolade heeft een hoger cacaogehalte waardoor je chocolademelk veel meer smaak krijgt. Melkchocolade bevat minder cacao en meer suiker. Voorzie zo’n 50 gram chocolade per kop. Hak de chocolade in kleine stukjes.
  • Verwarm eerst de melk en voeg dan pas de fijngehakte chocolade toe. Roer zachtjes tot de chocolade gesmolten is.
  • Voeg een klein snuifje zout toe.
Kan met melk

Warme chocomelk maken met een twist: 5 tips

Wil je eens iets anders dan het klassieke kopje warme chocolademelk? Met deze tips til je met slechts 1 extra ingrediënt je chocolademelk naar een hoger niveau.

  • Laat een theelepel honing smelten in je kopje voor een extra zoete toets.
  • Experimenteer met chocoladevarianten en kleuren: fans van witte chocolade zullen een witte chocomelk vast en zeker appreciëren. Zie je eerder het leven door een roze bril? Met ruby chocolade of stukjes gestampte roze zuurstokken (snoepgoed) kan je zelfs een roze chocolademelk maken.
  • Serveer een warme chocolademelk met slagroom erop. Of versier je chocolademelk met marshmallows. Mag het nog wat meer zijn? Tover je chocomelk om tot een ware freakshake met slagroom, kleine stukjes speculaas of chocolade, nootjes, karamelsaus…
Chocolademelk met marshmallows
  • Voeg specerijen toe voor een extra smaakdimensie: vanille, kaneel, kardemom, cayennepeper, chilipoeder, kruidnagel en rode peper zijn heerlijke chocoladecombo’s. Ook een snuifje oploskoffie kan wonderen doen. Tip: doseer de hoeveelheid specerijen, voeg niet te veel in keer toe en proef eerst voor je bijkruidt.
  • Ga voor een extra verwarmend effect: een warme chocolademelk met een scheutje alcohol kan voor dat tikkeltje meer warmte zorgen op een koude herfstdag. Op streekproduct.be vind je enkele suggesties voor een likeurtje of een jenever van bij ons. Geniet met mate, vakmanschap drink je met verstand.

Tip: aan de slag met bio- of hoeveproducten?

Voor bijna elk ingrediënt vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij liever recht van bij de boer? Vind hier alle hoeveverkooppunten bij jou in de buurt.

Ga je zelf chocolademelk maken?

Laat het ons weten en post een leuke foto op Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons. Ken je nog een hemels recept voor chocolademelk of nog tips voor de beste chocolademelk? Ook dat horen we graag!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.