Westmalle trappistenkaas 12+

Naast het bekende bier, maken ze bij Westmalle ook al sinds 1860 een halfharde trappistenkaas. De melk voor deze kaas komt volledig van de eigen Blaarkop koeien. Wanneer de koeien in de lente naar de verse weiden gaan, krijgt de kaas daarom een wat andere kleur en smaak dan wanneer ze in de winter op stal blijven.
De trappistenkaas van Westmalle is een halfharde, gerijpte kaas die traditiegetrouw wordt bereid van gethermiseerde, niet gepasteuriseerde melk. De kaas is zeer licht gezouten (slechts 1 % zout) en wordt bereid zonder smaak-, kleur- of bewaarstoffen.
Zijn homogene structuur leent zich voor sneetjes en blokjes.

Na twaalf maanden geduldig wachten en dagelijks eigenhandig kazen keren, is het resultaat een intense kleur, een geconcentreerd aroma en een complexe smaakervaring. Pittig zonder zout te zijn.

Kaastype
Halfharde kaas

Melktype
Gepasteuriseerde koemelk

Smaak
Andere smaken