Brigand

Brigand is een typische streekkaas uit de Westhoek. Hij wordt gerijpt in speciale kaaskelders waar de luchtcirculatie en de vochtigheidsgraad nauwlettend in de gaten wordt gehouden. De kaas wordt aanzien als een ‘wilde delicatesse’ met een pittige smaak. In tegenstelling tot vele andere kazen, wordt het wiel van deze kaas niet gecoat maar omhuld in een oranje kaaspapier.

Kwaliteit

Kazen van bij ons zijn gegarandeerd van topkwaliteit. Daar zorgt een systeem van voorzorgsmaatregelen en strenge controles doorheen de hele keten voor. Ook jij kan er bij de aankoop voor zorgen dat de kwaliteit van je stukje kaas optimaal blijft. Koop gekoelde producten zoals zuivel pas helemaal op het einde van je winkelbezoek. Gebruik een koeltas of koelbox als je inkopen doet en berg je boodschappen thuis meteen op. Tot slot is het belangrijk om kaas op de juiste manier te bewaren.

Bereiding

Brigand kaas is lekker op de boterham, bij het aperitief of in een salade, maar het is ook een dankbaar ingrediënt om te verwerken in gerechten. De kaas is heerlijk te combineren met verschillende biersoorten, maar ideaal met het donkerbruine Brigand bier. Als je gaat koken met kaas, is het belangrijk om te weten welke kazen ideaal zijn om te smelten en hoe je bijvoorbeeld kaas makkelijk kan raspen. Daarom bundelden we hier enkele basistips om te koken met kaas.

Voedingsinformatie

Kaas bevindt zich in de lichtgroene zone van de voedingsdriehoek en draagt in de aanbevolen hoeveelheid bij tot een gezonde voeding. Het is een goede bron van hoogwaardige eiwitten en calcium. Deze essentiële voedingsstoffen dragen bij tot de ontwikkeling en het onderhoud van onze spieren en onze botten. Meer weten? Lees hier alles over kaas in een gezonde voeding.

Bewaring

Kaas op een correcte manier bewaren is nodig voor een optimale smaakbeleving en om bederf tegen te gaan. Kaas bewaren in de koelkast is al een goed begin. Hoe en hoelang kan je kaas bewaren? En kan je kaas invriezen? Je leest het allemaal in onze bewaartips.

Producent
Milcobel

Kaastype
Halfharde kaas

Melktype
Gepasteuriseerde koemelk

Smaak
Pittige smaak