Kaastafel met kazen van bij ons

Een kaastafel met karakter? Deze gezellige bende weet hoe!

Gezellig tafelen met vrienden, wie houdt er niet van? Ook Lana, Gaëtan, Charlotte, Steff, Wim en Aline houden regelmatig etentjes. De groep is al jarenlang bevriend. Toch zijn ze stuk voor stuk verschillend. Elk met eigen trekjes en smaken. Soms is het moeilijk plannen, maar voor een etentje wordt graag tijd vrijgemaakt. Wat zij verkiezen voor een avondje tafelen? Een kaastafel, met kazen van bij ons natuurlijk!

Een gevarieerde kaastafel: oogt mooi, smaakt nog beter

Een kaastafel oogt niet alleen mooi, ze straalt ook gezelligheid uit. Je kan er verhalen en vooral smaken delen. Aan keuze geen gebrek. Van een zachte Damse Mokke tot de pittige Chimay. Iedereen heeft wel een uitgesproken favoriet. Een kaastafel vraagt weinig voorbereiding en dat is handig in tijden waarin iedereen het altijd druk heeft.

Met enkele kazen kan je al snel een rijkgevulde kaastafel creëren. Het is een kwestie van de juiste kazen te combineren, gepaste garnituur en bieren te voorzien.

Kazen van bij ons: ieder z’n goesting

Onze suggesties voor een gevarieerde kaastafel? Met deze karaktervolle Belgische kazen wordt een etentje met vrienden of familie gegarandeerd een succes.

Favoriet van Aline: Brugge Oud

Brugge Oud: één jaar oude kaas gerijpt onder strenge controle van de meester-kaasmaker. Volwassen kaas, pittig van smaak.

Favoriet van Wim: Passendale Classic

Passendale Classic: een halfharde authentieke kaas met eetbare korst. Zacht van smaak. Licht verteerbaar door zijn luchtige gaatjesstructuur.

Tip: ook lekker als broodbeleg.

Favoriet van Lana: Pas de Bleu

Pas de Bleu: een blauwaderkaas van rauwe biologische koemelk. Een uitgesproken blauwschimmel met bitterzoete smaakbalans.

Tip: voor op de kaasplank, als dessert of in culinaire bereidingen.

Favoriet van Steff: Damse Mokke

Damse Mokke: bolvormige witschimmelkaas. Romig en fris van smaak.

Favoriet van Gaëtan: Nazareth Classic

Nazareth Classic: traag gerijpte gatenkaas. Een harde kaas met een fijne notensmaak.

Favoriet van Charlotte: Pavé à la Leffe

Pavé à la Leffe: een halfharde abdijkaas. Vol en romig van smaak met rijke aroma’s van Leffe bier.

De smaak te pakken? Ontdek hier alle kazen met karakter

Zacht, halfhard, hard, blauwgeaderd… in onze kaaszoeker vindt ieder z’n ding. Je vindt ook heel wat heerlijke biokazen in de winkel. Koop jij je kaas graag rechtstreeks bij een hoeve in jouw buurt? Je vindt hier alle hoeveverkooppunten.

Wat zijn jouw favoriete Belgische kazen? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!