Een ovenschotel gevul de goud! Zo ziet hij er eigenlijk een beetje uit. De ovenschotel is bestaat nl uit kleine aardappelen, kikkererwten en bloemkoolroosjes. We dienen hem op met een heerlijk sausje op basis van tahini. Alles afgewerkt met groene snippers van de peterselie.
Kooktips

Bloemkool in de oven: zo veelzijdig, da’s niet te geloven

Zin in bloemkool uit de oven? Doe hier inspiratie op met onze recepten met bloemkool van eigen bodem.

Lees meer
Een rijkgevulde salade staat klaar op tafel. Het witte bord is gevuld met sla, gekookte eitjes, stukjes asperges en kaasschilfers. Dat is de lente proeven in je bord, als je het mij vraagt!
Kooktips

Asperges schillen: de 5 meest gegoogelde vragen

We verzamelden hier enkele topics over het schillen van asperges die de Belg het meest in Google opzocht.

Lees meer
Jeroen Pompoen - Jeroen en Ilse
Verhaal

Voor pompoenen, groot en klein, moet je bij Jeroen Pompoen zijn

Jeroen en Ilse runnen samen tuinbouwbedrijf Jeroen Pompoen. Duik mee in hun verhaal.

Lees meer
Bloemkoolsoep
Kooktips

Tips en recepten om de lekkerste bloemkoolsoep te maken

Hoe je heerlijke bloemkoolsoep maakt en hoe je ze een originele twist geeft? Dat ontdek je hier.

Lees meer
Taco met gepaneerde visreepjes en frisse witloofsalade
Kooktips

Witloofsalade maken: inspiratie voor meer variatie

Ben jij ook fan van witloofsalade en zijn tips voor meer variatie altijd welkom?

Lees meer
De lasagne staat op tafel in een glazen doorzichtige ovenschotel. Hij is aangesneden zodat je mooi de laagjes ziet van pasta, groenten en saus. De portie die is uitgeschept ligt op een bordje er naast.
Kooktips

Snijbiet, een vergeten groente om te onthouden

Snijbiet is een bladgroente die je in verrassend veel gerechten kan verwerken. Check onze tips.

Lees meer
Er staat een ovenschotel op een houten plank, op de tafel. Er ligt een lepel naar de ovenschotel die gevuld is met een lasagne van witloof, ham, kaas en aardappelen. Er ligt ook een coraalroze servette bij.
Kooktips

Herfsthelden uit Vlaamse velden

Onze groentetelers voorzien ons elk seizoen van een ruim aanbod aan groenten. Dat is in de herfst niet anders.

Lees meer
Tartaar van rode biet met witloof, rosbief en mieriksworteldressing
Kooktips

Geniet van rode biet: recepten die je geprobeerd moet hebben

Rode biet is enorm veelzijdig. Rauw, gekookt, geroosterd, als aperitiefhapje of zelfs in je dessert.

Lees meer
Zomergroenten
Kooktips

Zomerhelden uit Vlaamse velden

Op zoek naar tips om meer te variëren met zomergroenten? Vind hier recepten met groenten van bij ons.

Lees meer
Lentegroenten
Kooktips

Lentehelden uit Vlaamse velden

Graag tips om meer te variëren met lentegroenten? Vind hier recepten met groenten van bij ons.

Lees meer
Wortelsoep gemaakt van geroosterde wortelen staat opgediend op tafel, de muntolie staat rechts naast de borden in een glaasje.
Kooktips

Wonderlijke wortelsoep, die maak je zo

Van het basisrecept tot een heuse maaltijdsoep: ontdek al onze recepten voor de lekkerste wortelsoep.

Lees meer
Ovenschotel met wintergroenten en crunchy kalfskoteletjes
Kooktips

Winterhelden uit Vlaamse velden

Op zoek naar tips en recepten om meer te variëren met wintergroenten? Wij helpen je op weg.

Lees meer
Broodje met spread van rode biet
Kooktips

Waarom een ontbijt met groenten een goed idee is

Groenten eten bij het ontbijt? Vind hier tips en recepten voor een portie groente bij je start van de dag.

Lees meer
Wortelcake met noten
Kooktips

Wortelcake: recepten die je moét proberen

Zitten er in worteltaart écht wortelen? En is dat dan wel lekker, groenten in een dessert? 

Lees meer
Een salade van bietjes, boerenkool en spinazie afgewerkt met noten en makreel. Deze feestsalade staat op een houten plank met de dressing in een apart gouden potje.
Kooktips

Boerenkool, de hipste kool van allemaal

Lees hier hoe je deze supergroente van bij ons klaarmaakt in zowel traditionele als hippe gerechten.

Lees meer