Aardbeienmousse

6 makkelijke desserts met aardbeien

Aardbeien van bij ons, daar kijken we elk jaar opnieuw naar uit. Ze zijn heerlijk uit het vuistje als gezonde snack (of dessert!) maar je kan ze ook gebruiken als ingrediënt in een lekker makkelijk dessert. Wij zetten onze favoriete desserts met aardbeien op een rijtje.

  • Yoghurtijs is even zoet als klassiek roomijs, maar wel liever voor de lijn. Aardbeienijs met yoghurt maken is helemaal niet moeilijk. Mix aardbeien met yoghurt en zet het mengsel in de diepvriezer. Na enkele uren heb je heerlijk aardbeienijs.

  • Ook lekker fris: aardbeienmousse. Snel én licht, dat zijn makkelijke desserts met aardbeien naar ons hart! 

  • Ben je fan van wentelteefjes? Alstublieft: wentelteefjes van meergranenbrood met gemarineerde aardbeien

  • Zoete aardbeien in combinatie met zure rabarber = overheerlijk. Mooi meegenomen, deze aardbeiencrumble vraagt bijna geen tijd om klaar te maken. Serveer het in een mooie glazen pot en dit dessert is bijna te lekker om te eten. Bijna… Tip: dit aardbeiendessert is geknipt voor een picknick

  • Van deze aardbeien-speculaastrifle zullen je tafelgasten versteld staan. Weten zij veel dat dit één meest makkelijke desserts met aardbeien is, ha! 

Nog eentje om het af te leren...

Afsluiten doen we met een aparte versie van een cheesecake met aardbeien. Volg deze eenvoudige stappen en dit dessert is in een mum van tijd klaar. Was de aardbeien, verwijder het kroontje en hol de aardbeien uit met een lepel.  Snijd het uiteinde af. Zo blijven ze mooi rechtop staan in een bord. Meng roomkaas met wat bloemsuiker en vul de aardbeien hiermee. Klaar!

Heb je een van onze makkelijke desserts met aardbeien uitgeprobeerd? Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons!

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.