Makkelijke appeltaart

Dessert
Appels van bij ons
6
(10) 25
  • 3 à 4 appels 
  • 2 eieren
  • 6 el suiker
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 190 g zelfrijzende bloem
  • 4.5 el melk
  • 4.5 el zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • snuifje zout

Suikerlaagje:

  • 1 ei
  • 3 el suiker
  • 120 g boter

Voor de slagroom:

  • 300 ml room
  • 3 el bloemsuiker

Laat de oven voorverwarmen op 200°C

Taartbeslag:

Neem een mengkom en roer hierin de bloem, 6 el suiker, vanillesuiker, 2 eieren, melk en olie tot een egaal beslag.

Beboter een platte taartvorm en bestuif de bodem en  rand met gewone bloem.
Spatel het deeg in de taartvorm.

Snijd de appels in 4, schil ze en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in halve maantjes van ongeveer 5mm dik.
Schik de appelstukjes dakpansgewijs en in een rondje op het beslag. Opgelet: duw ze niet te diep in het beslag, anders is het resultaat minder mooi.

Suikerlaagje:

Smelt de boter in een steelpan en voeg de suiker toe. Als de suiker volledig gesmolten is in de boter laat je het suikermengsel even afkoelen.
Meng het ei onder het suikermengsel tot een gladde massa en lepel over de taart.

Bak de taart 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven van 200°C.
Laat afkoelen.

Klop de room op samen met de bloemsuiker.

Afwerking:

Serveer met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs. 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.