Briochetaart met aardbeien & pruimen

Dessert
6
(30) 35
  • 250 g aardbeien
  • 300 g pruimen, ontpit
  • 350 g witte bloem
  • ½ kl zout
  • 20 g suiker + extra voor de afwerking
  • 20 g koude boter
  • 120 ml water, liefst ijskoud
  • 150 g mascarpone
  • 1 ei
  • ½ kl vanille-essence
  • 30 g poedersuiker

Snij de boter in kleine blokjes en zet ze nog even in de koelkast. Meng de bloem met de suiker en zout in een kom. Voeg dan de geleidelijk de boter toe. Het gemakkelijkste gaat het als je de boter door de bloem snijdt met twee messen of in een keukenrobot met de kneedhaak. Voeg er dan beetje bij beetje het ijswater aan toe. Rol het deeg tot een bal en laat in plasticfolie een half uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de mascarpone met het ei, poedersuiker en vanille-essence.

Rol het deeg uit op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Lepel de mascarponecrème over het midden van het deeg, laat een 3-tal cm van de rand vrij.

Leg de aardbeien en pruimen op de mascarponecrème en vouw het deeg over het fruit naar het midden toe. Strooi nog wat kristalsuiker op de rand en bak de taart 30 à 35 minuten of tot hij goudbruin is in de voorverwarmde oven.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.