

Stoofvlees met bier
Stoofvlees met bier is een klassieker die deel uitmaakt van ons culinair erfgoed. Je kan stoofvlees maken op verschillende manieren, maar dit is toch wel een van onze favoriete recepten.
Bereiding
Laat boter smelten in de pan of gietijzeren kookpot. Kruid het vlees met peper en zout en schroei het in kleine porties dicht.
Bestrooi het telkens met bloem, bak even verder. Schep het vlees uit de pan.
Blus de pan of kookpot met bier en schraap de aanbaksels los en vang op.
Verhit wat boter in de kookpot en stoof er de gesnipperde uien in aan.
Doe het gebakken vlees bij de uien en giet er het opgevangen bier en bouillon bij.
Besmeer een stuk brood met mosterd en leg dat op het vlees.
Voeg de laurier en tijm toe en laat anderhalf tot 2 uur sudderen met een deksel op de kookpot. Roer regelmatig door de stoverij en controleer of ze niet aanbrandt.
Snijd de wortel in schuine stukken en voeg deze een half uur voor het einde van de bereidingstijd toe.
Maak ondertussen het witloofslaatje door alle ingrediënten onder elkaar te mengen. Kruid met peper en zout.
Serveer het witloofslaatje bij het stoofvlees.
Lekker met frietjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.