Fileren van zeetong

  • ontschub de witte velkant door met de botte kant van het mes van de staart naar de kop te schrapen
  • door op keukenfolie te werken, blijft de keuken proper

zeetong, het bruine vel stropen

  • maak een inkeping in de staart en maak het vel wat los
  • ga verder met de hand totdat je een goede grip op het vel krijgt
  • neem een vel keukenpapier en stroop er het vel in één vlotte beweging af

zeetong panklaar maken

  • knip de kop weg zonder visvlees te verliezen
  • snijd de staart wat bij en verwijder de zijvinnen
  • spoel flink onder koud stromend water om al het bloed te verwijderen

zeetong fileren in vier filets

  • snijd mooi achter de kop in
  • volg mooi de middengraat tot aan de staart
  • snijd beide kanten langs de graat in
  • haal de filets er in grote maaibewegingen af
  • houd het mes schuin en zo dicht mogelijk bij de graat
  • doe het zelfde aan de andere kant
  • met grote maaibewegingen voorkom je dat je in het visvlees zou hakken
  • kuis de filets verder op door de zijgraatjes weg te snijden
  • houd het afval bij om visfumets te bereiden
  • breek de structuur van de vis op de velkant met korte kapbewegingen
  • zo krult de filet niet op tijdens het bakken

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.