Fileren kabeljauw

  • ontschub de kabeljauw door met de botte kant van het mes van staart naar kop te schrapen
  • snijd met de punt van het mes het vel net boven de graat door
  • begin het eigenlijke fileren halverwege
  • laat het mes langs de graat glijden tot op het midden
  • haal het mes over de middengraat en snijd verder door
  • haal het staartstuk er af
  • snijd het stuk weg waar de kop aangezeten heeft
  • gebruik een visschaar om de grote buikgraten door te knippen
  • doe dit tot op het einde van de buikholte
  • snijd de filet er nu volledig af
  • door het mes kort over de graat te zetten, is er zo goed als geen visvlees blijven hangen

kabeljauw, de filet opkuisen

  • snijd de buikgraten weg door tegen de graten omhoog te snijden
  • laat zo veel mogelijk visvlees op de filet zitten

kabeljauw, ontvellen en portioneren

  • snijd langs de middengraat om het haasje uit de kabeljauw te snijden
  • snijd de graat uit het buikstuk
  • maak voor het ontvellen een kleine insnijding
  • zet het mes op 45 graden en beweeg zowel met het mes als het vel

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.