Fileren griet

  • snijd schuin rond de kop in
  • volg met het mes de middellijn
  • snijd langs beide zijden in
  • haal de eerste filet er met grote maaibewegingen af
  • zo vermijd je in het visvlees te hakken en blijft er weinig op de graat zitten
  • doe hetzelfde op de andere kant
  • houd het mes zo vlak mogelijk en zo dicht mogelijk bij de graat
  • recupereer ook de kaakjes
  • snijd daarvoor tegen het vel omhoog
  • haal het kaakje er met de punt van het mes uit

griet, filets ontvellen

  • beweeg voor het ontvellen zowel met het mes als het vel
  • snijd de buikgraten weg

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.