Zandkoekjes met Parmezaan, paprika en oregano

4
(20) 10
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • 75 g boter
  • 200 g bloem
  • Een snuifje oregano (vers of gedroogd)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • olijfolie
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 180°C

Was en snijd de paprika’s in kleine blokjes. Bak ze in een beetje olijfolie samen met het teentje knoflook. Kruid met zout en peper. Laat de paprikablokjes uitlekken op keukenpapier.

Bereid het deeg:

Meng de bloem, Parmezaanse kaas, boter en de oregano. Voeg de paprikablokjes aan het deeg toe, en roer om.

 

Maak een stevige rol van het deeg en snijd in plakken van 1,5 centimeter. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat.
Plaats in de oven en bak ongeveer 10 minuten of tot ze lichtbruin kleuren.

De koekjes kan je lauw of koud eten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.