Wijting met pittige pasta vongole

Partner

Ilse D'hooge

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Pasta vongole is een klassiek Italiaans pastagerecht met schelpdieren. Geef dit gerecht een Belgische twist met een lekker stukje wijting uit de Noordzee.

Ingrediënten

  • 600 g wijtingfilet
  • 400 g spaghetti
  • 30 g amandelschilfers, geroosterd
  • 4 el gehakte koriander
  • peper en zout
  • 500 g venusschelpen
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 knoflookteentje, fijngesneden
  • 1 à 2 chilipepertjes, in ringetjes zonder zaadjes
  • snuifje kurkuma
  • 200 ml droge witte wijn
  • 4 el olijfolie 

Recept

Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Vongole: Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit de sjalot, knoflook en chilipepertjes. Voeg de schelpjes toe en bak ze tot ze opengaan. Kruid met een snuifje kurkuma, peper en zout. Blus met de witte wijn en meng er de spaghetti door.

Verhit in een pan olijfolie en bak de wijtingfilets kort gaar. Kruid met peper en zout. Strooi er de geroosterde amandelschilfers over.

Schik de pittige pasta vongole in diepe borden. Verdeel de wijtingfilets en amandelschilfers erover. Werk af met koriander.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.