Vitello tonnato

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 20

Schotel van varkensgebraad vergezelt met croutons en rucola. Besprinkelt met citroen en kappertjes en afgewerkt met een sausje van mayonaise. 

Ingrediënten

  • 500 g varkensgebraad (reeds gebakken)
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 1 blikje tonijn (op olijfolie)
  • 1 citroen
  • 1 koffielepel kappertjes
  • 1 teentje look (fijngesneden)
  • croutons
  • 100 g rucola
  • 1 eetlepel olijfolie

Recept

Snijd het gebakken varkensgebraad in fijne plakjes en dresseer op een bord.

Meng de mayonaise met de tonijn, de kappertjes, het sap van een halve citroen, de fijngesneden knoflook en de zeste van citroen tot een mooie saus.

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en stoof hierin 2 minuten de rucola.

Dresseer de lauwe rucola op de plakjes varkensgebraad. Bestrooi met de croutons en werk af met de saus.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.