Tongschar à la Provençale

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

55

Tongschar is goedkoper dan Noordzeetong, maar zeker even lekker. Maak ‘m eens op zijn Provençaals en dan genieten maar!

Ingrediënten

 

Goedkoper dan Noordzeetong, maar zeker even lekker. Maak ‘m eens op zijn Provençaals en dan genieten maar!

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aubergine, venkel, courgette en tomaat en snij in grove stukken. Leg ze in een ingevette ovenschaal. 

Pers de knoflook over de groenten en verdeel er de tijm en rozemarijn over. Besprenkel met olijfolie en zet 40 minuten in de oven. Schep af en toe om.

Vet na ongeveer de helft van de baktijd een grote ovenschaal of een bakplaat in met olijfolie. Leg er de vis in. Kruid met peper en zout. Kneus de venkelzaadjes tussen twee lepels en strooi over de vis. Snij de citroen in plakken en leg op elke vis 2 plakjes. Schenk er de witte wijn over en bak de vis ongeveer 15 minuten mee in de oven voeg indien nodig nog wat extra wijn toe.

Serveer de tongschar met de Provençaalse groenten. Lekker met brood of pasta.

 

Recept Ilse D'hooge

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.