Rouille

Saus
Type
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(5) 10

Ingrediënten

  • 3 eigelen
  • 3 dl olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • Sap van 1 citroen
  • 0,1 dl water
  • 1 cl azijn
  • 15 g tomatenpuree
  • ½ g saffraandraadjes
  • Peper en zout

Recept

Pel de knoflook en plet fijn. Roer de eigelen door de look en giet er beetje bij beetje de helft van de olie bij onder voortdurend roeren.

Giet er het lauwe water bij en de azijn. Voeg daarna de resterende olie beetje bij beetje bij en blijf roeren tot je een soort van mayonaise-achtige structuur krijgt.

Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Meng er tenslotte de tomatenpuree en saffraan onder en zet in de koelkast.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.