Rollade van konijnenrug met Ardeense ham en blauwe kaas

4
(15) 20
  • 2 konijnenruggen
  • 4 plakken Ardeense ham
  • 25 g blauwe schapenkaas
  • 175 ml room
  • ¼ witte kool
  • 2  el noten
  • 20 g boter
  • cayennepeper
  • 2 el gearomatiseerde olie
  • 1 el (wijn)azijn
  • 1 el bladpeterselie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 160°C.

Maak de konijnenruggen schoon. Kruid met zout en peper. Wikkel telkens 2 sneetjes ham mooi rond 1 konijnenrug.

Was de witte kool en snijd fijn. Meng de kool in een slakom met de azijn, cayennepeper, peper van de molen en de olie. Laat een kwartiertje intrekken.

Bak de rollades in de hete boter. Bak eerst de vouwkant om het vlees mooi bij elkaar te houden. Gebruik eventueel ook tandenstokertjes. Laat het vlees verder garen in de oven gedurende 15 minuten.

Giet de room in een kookpot , laat inkoken tot de helft. Snijd de kaas en strooi hem erin. Kruid lichtjes en laat zachtjes verder koken. Mix, laat opnieuw inkoken en voeg room toe naar eigen smaak.

Rooster de noten kort in een pan zonder vetstof.

Serveer het konijn met de witte kool en de kaassaus. Dresseer met de geroosterde noten en enkele plukjes bladpeterselie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.