Pladijs met artisjoksaus en saffraanaardappelen
Iedereen kent de pladijs en daardoor wordt hij soms gezien als alledaags. Onterecht. Met dit recept maak je pladijs heerlijk verrassend klaar met een saus van artisjok en saffraanaardappelen.
Ingrediënten
- 800 g pladijsfilets
- 800 g aardappelen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 800 g tomatenblokjes, blik
- 100 g olijven, ontpit
- 2 capsules saffraan
- 180 g artisjokbodems, pot
- 1 blaadje laurier
- 2 takjes rozemarijn
- olijfolie
- peper en zout
Recept
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de knoflook en de ui. Fruit aan in een scheutje olijfolie. Doe er de tomatenblokjes bij, kruid met peper, zout en 1 capsule saffraan.
Laat de artisjokbodems uitlekken en snij ze in stukken. Doe ze samen met de olijven, laurier en rozemarijn bij de tomatensaus. Laat 30 minuten op een zacht vuur sudderen.
Schil de aardappelen en kook ze, samen met de resterende saffraan, beetgaar in gezouten water. Giet ze af.
Rol de pladijsfilets op en leg ze in een ingevette ovenschaal, kruid met peper en zout. Schuif 12 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer de pladijsfilets met de artisjoksaus en de saffraanaardappelen.
Recept Ilse D'hooge
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.