Pladijs in citroensaus

4

De tomaten pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine dobbelstenen snijden. De schil van de citroen halen en in flinterdunne reepjes snijden. De spinaziebladen ontnerven, wassen en even aanstoven. Acht grote bladeren apart houden, de rest in reepjes versnijden.

Acht grote champignons schoonmaken en de hoedjes sierlijk inkerven. De champignons 2 minuten in gezouten water blancheren en laten uitlekken. De resterende champignons fijnsnijden, gaarstoven in 25 g boter en van het vuur nemen. Het broodkruim door een zeef wrijven en toevoegen. De blokjes tomaat, de citroenschil en de peterselie toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Binden met de helft van het losgeklopte ei.

De pladijsfilets licht kruiden en met de velzijde (verwijderd) naar boven leggen. De spinaziebladeren erop schikken en bestrijken met het broodkruimmengsel. De pladijsfilets vanaf de staart oprollen en ze vaststeken met houten prikkers. De pladijsrolletjes in een beboterde vuurvaste schaal leggen en 15 minuten in een voorverwarmde oven laten garen op 190°C.

De resterende boter smelten, bloem toevoegen en tot een roux roeren; een tweetal minuten laten koken. Overgieten met de visfumet en al roerend op een zacht vuur laten indikken. Van het vuur het sap van de citroen toevoegen en afwerken met de rest van het losgeklopte ei.

Een bodem saus op het bord gieten en er de gevulde pladijsrolletjes op schikken.  Garneren met de champignonhoedjes, de spinazieblaadjes en de geroosterde amandelschilfers.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.