
Maakte jouw grootmoeder ook altijd petit beurre taart? Met dit recept ga je terug in de tijd maar maak je hem helemaal zelf.
Ingrediënten
- 4 el bloemsuiker
- 250 g zachte boter
- een kommetje koude melk met een scheutje koffie
- 1 pak petit-beurre koekjes
- hagelslag voor de afwerking
Recept
Doe de boter en bloemsuiker samen in een kom en meng goed.
Maak een eerste laag van droge koekjes op een schaal of bord. Smeer hierop een dun laagje van het botermengsel.
Maak vervolgens opnieuw een laag met koekjes, maar dip ze eerst in de melk. Herhaal deze stappen en werk de bovenkant van de taart af met hagelslag.
Laat de taart een uurtje rusten in de koelkast.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.