Petit-beurre taart

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

20

Maakte jouw grootmoeder ook altijd petit beurre taart? Met dit recept ga je terug in de tijd maar maak je hem helemaal zelf. 

Ingrediënten

  • 4 el bloemsuiker
  • 250 g zachte boter
  • een kommetje koude melk met een scheutje koffie
  • 1 pak petit-beurre koekjes
  • hagelslag voor de afwerking

Recept

Doe de boter en bloemsuiker samen in een kom en meng goed.

Maak een eerste laag van droge koekjes op een schaal of bord. Smeer hierop een dun laagje van het botermengsel. 

Maak vervolgens opnieuw een laag met koekjes, maar dip ze eerst in de melk. Herhaal deze stappen en werk de bovenkant van de taart af met hagelslag.

Laat de taart een uurtje rusten in de koelkast.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.