

Filet mignon met rauwe ham en salie, rösti en gekarameliseerd witloof
Zin in een verfijnde saltimbocca met een twist? Deze malse filet mignon omhuld in krokante rauwe ham en salie is een smaakexplosie. Geserveerd met rösti en zoet-gekarameliseerd witloof, ideaal voor een feestelijk diner thuis.
Tip: laat het vlees een minuut rusten voor extra sappigheid!
Bereiding
Verwijder het uiteinde van het witloof en halveer de stronken.
Verhit de boter in de pan en bak het witloof goudbruin. Voeg er de suiker aan toe en een scheutje water.
Dek de pan af en voeg extra water toe indien nodig. Kruid het witloof met peper en zout.
Maak de rösti. Schil en rasp de aardappelen. Leg in een propere keukenhanddoek en knijp het vocht uit de geraspte aardappelen.
Doe in een mengkom samen met de bloem en ei. Kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
Wikkel het vlees in ham met telkens 2 blaadjes salie, zet vast met een prikker.
Bak het vlees kort aan, laat rusten.
Verhit de olie in een pan en schep enkele lepels van de rosti in de pan. Duw de rosti plat met de achterkant van de lepel. Bak de rosti goudbruin. Zet aan de kant.
Maak het sausje. Doe de room in een steelpan samen met de blauwe kaas en wijn. Laat de kaas smelten en roer af en toe. Kruid met peper.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.