Ossenhaas met spek

4
60
  • 600 g ossenhaas, runderfilet
  • 100 g ontbijtspek
  • 1 kg witloof
  • 200 ml room
  • 1 borrelglaasje cognac
  • 400 ml runderfond
  • sausbinder
  • boter
  • suiker
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180°C. Wikkel het spek rond de ossenhaas. Beboter een ovenschaal en leg het vlees erin. Leg er nog wat klontjes boter omheen. Kruid met peper en zout. Zet de schaal 30 tot 35 minuten in de warme oven.

Verwijder de buitenste blaadjes van het witloof. Smelt boter in een pan, bak er de stronkjes witloof in, bestrooi met de suiker. Kruid met peper en zout en laat op een heel zacht vuurtje licht karameliseren.

Haal het gebraad uit de oven. Laat rusten onder aluminiumfolie. Roer de aanbakresten los met de cognac. Giet in een pannetje en voeg er de fond aan toe. Laat inkoken tot de helft. Doe er de room bij. Bind de saus met wat sausbinder.

Snij het vlees in plakjes. Serveer met het gekarameliseerd witloof.

Lekker met kroketjes.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.