Notentaart

Claudia Allemeersch
6
(20) 40
  • 1 rol bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 225 g griessuiker
  • 160 g boter
  • 200 g walnoten
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 75 g zelfrijzende bloem
  • 2 lp amaretto

Maal de walnoten fijn in een vijzel.

Neem een taartvorm, smeer die wat in met boter en gebruik het bakpapier waarin het deeg opgerold verpakt is. Leg het deeg in de taartvorm. Prik in met een vorm.

Scheid de dooiers van de eiwitten. Meng de dooiers met de suiker en vanillesuiker en roer goed. Voeg nu ook de boter die op kamertemperatuur is toe en meng goed.

Zeef de bloem en voeg toe samen met de fijngemaakte noten en de amaretto. Klop de eiwitten stijf en roer ze heel voorzichtig door het deeg.

Giet het mengsel op het bladerdeeg. Dek af met aluminiumfolie bovenaan en plaats in de oven: 30 minuten op 220°C.

Neem nu de folie eraf en bak nog 10 minuten voort op 220°C.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.