Lamsnavarin

4
  • 1 kg lamsvlees "Pastorale" (uit de schouder)
  • 1 flesje donker abdijbier
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 takje selder
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels bloem
  • boter
  • 1 pakje verse dragon
  • enkele takjes verse tijm
  • peper en zout 

Voor de groentegarnituur

Laat de boter kleuren in een hete pan. Snijd intussen het vlees in stukken en schroei het rondom dicht. Kruid met peper en zout en strooi er de bloem overheen. Bak nog even door en blus vervolgens met het bier. Breng aan de kook.

Snijd intussen de sjalot, de look, de wortelen, de selder en de tomaten in grove stukken en doe ze in de pan. Doe er ook tijm bij en laat zo’n 45 minuten tot een uur rustig garen onder gesloten deksel.

Snijd intussen de groenten voor de garnituur en stoof ze gaar in boter. Kruid met peper en zout.

Vis het vlees uit de pan en zeef er de jus overheen. Doe er de gestoofde groentegarnituur bij en strooi er flink wat gesneden dragon en een klein beetje tijm over. Serveer met brood of een aardappelgratin.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.