
Navarin is een stoofpotje afkomstig uit Frankrijk waar je even de tijd moet voor nemen. Gelukkig is deze lamsnavarin het wachten meer dan waard!
Recept
Laat de boter kleuren in een hete pan. Snijd intussen het vlees in stukken en schroei het rondom dicht. Kruid met peper en zout en strooi er de bloem overheen. Bak nog even door en blus vervolgens met het bier. Breng aan de kook.
Snijd intussen de sjalot, de look, de wortelen, de selder en de tomaten in grove stukken en doe ze in de pan. Doe er ook tijm bij en laat zo’n 45 minuten tot een uur rustig garen onder gesloten deksel.
Snijd intussen de groenten voor de garnituur en stoof ze gaar in boter. Kruid met peper en zout.
Vis het vlees uit de pan en zeef er de jus overheen.
Doe er de gestoofde groentegarnituur bij en strooi er flink wat gesneden dragon en een klein beetje tijm over. Serveer met brood of een aardappelgratin.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.