Kweeperenlikeur

Dranken
Type
Preparation time
Bereidingstijd

20

Met dit recept maak je je eigen kweeperenlikeur. Maak voldoende zodat je het hele jaar door van je eigen likeur kan genieten.

Ingrediënten

  • 500 g kweeperenschillen
  • 1 l 40% alcohol
  • 2 citroenen
  • 350 g suiker

Ev 1 extra smaakmaker

  • Opengesneden vanillepeul
  • Korianderzaadjes
  • Kaneelstokje
  • Steranijs

Tip: Gebruik het vruchtvlees van de kweeperen om een confituur of jam te maken.

Recept

Wrijf de dons van de kweeperen af met een droge doek en schil de vruchten.

Doe de schillen in een grote glazen pot (vb een weckpot van 1l ) samen met de alcohol, citroensap en eventuele smaakmaker. Let erop dat alles in de vloeistof staat. Duw eventueel naar onder met een lepel. 

Sluit de pot en zet op een koele en donkere plaats gedurende 6 weken. Schud regelmatig eens met de pot.

Zeef de vloeistof na minstens 6 weken. Voeg 350 g suiker toe op 1 liter vocht en giet de likeur over in een mooie fles. Laat nog 3 weken rusten en schud af en toe.   

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.