Kreeft Thermidor

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Kreeft Thermidor is een klassiek gerecht waarbij je de kreeft gaart in een court-bouillon van ui, selder en wortel. De kaassaus maakt dit gerecht helemaal af.

Ingrediënten

  • 2 levende kreeften van 750 g elk
  • 2 fijngehakte sjalotten
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 dl visfumet
  • 1 dl kaassaus (bechamelsaus met geraspte kaas)
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • boter

Voor court-bouillon:

Recept

Breng water aan de kook in een grote pan en doe er de ui, selderij en wortel in. Kruid met peper en zout. 

Laat 5 min. koken en leg er dan de kreeften in, met de kop eerst. Dek de pan onmiddellijk af om opspattend water te vermijden. Laat de kreeften 8 min. koken. Haal ze nadien meteen uit de pan en koel ze onmiddellijk af onder ijskoud stromend water om het kookproces te stoppen.

Snijd de kreeften in de lengte in tweeën, breek de scharen open en haal er het vlees uit.

Fruit voor de saus de sjalot glazig in boter. Bevochtig met de mosterd, wijn en visfumet en breng aan de kook. Laat inkoken tot de helft. Voeg de kaassaus toe en laat op een laag vuur binden. Werk af met de fijngehakte peterselie en een klontje boter.

Nappeer de kreeft met de saus en gratineer 3 min. onder een hete grill.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.