Kreeft Thermidor is een klassiek gerecht waarbij je de kreeft gaart in een court-bouillon van ui, selder en wortel. De kaassaus maakt dit gerecht helemaal af.
Ingrediënten
- 2 levende kreeften van 750 g elk
- 2 fijngehakte sjalotten
- 1 theelepel mosterd
- 2 dl droge witte wijn
- 2 dl visfumet
- 1 dl kaassaus (bechamelsaus met geraspte kaas)
- 3 eetlepels fijngehakte peterselie
- boter
Voor court-bouillon:
- fijngesneden ui
- bleekselderij
- wortel
Recept
Breng water aan de kook in een grote pan en doe er de ui, selderij en wortel in. Kruid met peper en zout.
Snijd de kreeften in de lengte in tweeën, breek de scharen open en haal er het vlees uit.
Fruit voor de saus de sjalot glazig in boter. Bevochtig met de mosterd, wijn en visfumet en breng aan de kook. Laat inkoken tot de helft. Voeg de kaassaus toe en laat op een laag vuur binden. Werk af met de fijngehakte peterselie en een klontje boter.
Nappeer de kreeft met de saus en gratineer 3 min. onder een hete grill.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.