Konijnenragout met groenten

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 60

Ingrediënten

  • 1 konijn (ca. 1 kg), in stukken verdeeld
  • 4 sneetjes gerookt spek
  • olijfolie
  • 25 cl droge witte wijn
  • 1/2 l groentebouillon
  • water
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 uien
  • 2 pastinaken
  • 1 peterseliewortel
  • 2 wortels
  • 1/2 romanesco
  • peper en zout

Recept

Snijd het spek in reepjes.

Snipper de ui fijn, de pastinaak en peterseliewortel in blokjes.

Snijd de wortels in ringen en de romanesco in roosjes.

Kleur de stukken konijn samen met spek en fijngesneden ui aan in wat olijfolie.

Doe over in een stoofpot, overgiet met wijn en bouillon en voeg water toe tot alles onderstaat. 

Doe er de laurierblaadjes bij en laat ca. 30 min. zacht stoven.

Voeg pastinaak, wortels en peterseliewortel toe en laat nog ca. 30 min. sudderen.

Voeg vlak voor serveren de romanescoroosjes toe, laat even opwarmen en serveer meteen.

Serveer met gekookte aardappelen of volle rijst.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.