Konijnenragout met groenten

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 1 konijn (ca. 1 kg), in stukken verdeeld
  • 4 sneetjes gerookt spek, in reepjes gesneden
  • olijfolie
  • 25 cl droge witte wijn
  • 1/2 l groentebouillon (van 1/2 blokje)
  • water
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 uien, fijngesneden
  • 2 pastinaken, in blokjes gesneden
  • 1 peterseliewortel, in blokjes gesneden
  • 2 wortels, in ringen gesneden
  • 1/2 romanesco, in roosjes verdeeld en beetgaar gestoomd
  • peper en zout

Recept

Kleur de stukken konijn samen met spek en ui aan in wat olijfolie.
Doe over in een stoofpot, overgiet met wijn en bouillon en voeg water toe tot alles onderstaat.
Doe er de laurierblaadjes bij en laat ca. 30 min. zacht stoven.
Voeg pastinaak, wortels en peterseliewortel toe en laat nog ca. 30 min. sudderen.
Voeg vlak voor serveren de romanescoroosjes toe, laat even opwarmen en serveer meteen.

Serveer met gekookte aardappelen of volle rijst.
 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.