

Konijnenragout met knolselder, pastinaak en aardappel
Deze konijnenragout met knolselder, pastinaak en aardappel is een heerlijke combinatie van konijn, smaakvolle wintergroenten en een rijke saus. Een ideaal gerecht voor koude dagen, perfect geserveerd als comfortfood voor het hele gezin.
Bereiding
Pel en snijd de ui in blokjes. Pel en pers de knoflook.
Schil de knolselder, wortels en pastinaken en snijd in gelijke stukjes van ongeveer 2 tot 3 cm groot.
Was de krieltjes, schillen hoeft niet. Halveer ze in twee.
Verhit in een grote (gietijzeren) stoofpot een scheutje olijfolie en bak de stukken konijn kort aan. Kruid met peper en zout.
Haal uit de pot en voeg de ui en knoflook toe. Laat op een laag vuur glazig worden.
Voeg de tomatenpuree, wortel en knolselder toe en roerbak 1 minuut. Voeg de stukken konijn, witte wijn, bouillon en laurier toe en dek af. Laat op een zacht vuur 20 minuten garen.
Voeg nu de stukken pastinaak en krieltjes toe en laat nog 35-40 minuten verder garen.
Breng op smaak met peper en zout.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.