
Bereiding
Snipper de ui fijn. Maak een marinade van de ui, honing, worcestersaus, tomatenpuree, paprikapoeder, citroensap en een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg de stukken van het konijn in een schaal en besmeer met de marinade. Dek af en laat minstens 2 uur marineren in de koelkast.
Gril het vlees op de barbecue goudbruin en gaar.
Leg de maïskolven een 20-tal minuten in kokend water met een snuif zout. Laat uitlekken.
Bestrijk de gekookte maïskolven met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze ook op de barbecue en keer regelmatig om.
Snijd met een scherp mes langs de kolf om de maïskorrels uit de kolf te halen.
Hak de koriander en chilipeper fijn. Snipper de rode ui eveneens fijn.
Schep de rode ui, chilipeper en koriander samen met een scheutje olijfolie en het limoensap onder de maïs. Kruid met peper en zout en brokkel er de geitenkaas over.
Halveer de krieltjes en kook ze 5 minuten in licht gezouten water.
Meng de geperste knoflook met de rozemarijn, zonnebloemolie, peper en zout. Laat 10 minuten intrekken.
Rijg de krieltjes aan spiesjes. Besmeer ze met de lookolie en gril ze goudbruin en gaar op de barbecue.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.