Konijn op de BBQ met gegrilde maïssalade en rozemarijnkrieltjes

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(140) 40

Ingrediënten

  • 1 konijn, in stukken
  • 1 ui
  • 2 el honing
  • 2 el worcestersaus
  • 40 g tomatenpuree
  • 1 tl paprikapoeder
  • sap van ½ citroen
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de maïssalade:

  • ½  rode ui
  • 1 rode chilipeper
  • 2 el limoensap
  • 3 verse maïskolven
  • enkele takjes koriander
  • 100 g geitenkaas
  • olijfolie

Voor de aardappelspiesjes:

  • 500 g krieltjes
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 el fijngehakte rozemarijn
  • 150 ml zonnebloemolie
  • peper en zout

Recept

Snipper de ui fijn. Maak een marinade van de ui, honing, worcestersaus, tomatenpuree, paprikapoeder, citroensap en een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg de stukken van het konijn in een schaal en besmeer met de marinade. Dek af en laat minstens 2 uur marineren in de koelkast.

Gril het vlees op de barbecue goudbruin en gaar.

Leg de maïskolven een 20-tal minuten in kokend water met een snuif zout. Laat uitlekken.

Bestrijk de gekookte maïskolven met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze ook op de barbecue en keer regelmatig om.

Snijd met een scherp mes langs de kolf om de maïskorrels uit de kolf te halen.

Hak de koriander en chilipeper fijn. Snipper de rode ui eveneens fijn.

Schep de rode ui, chilipeper en koriander samen met een scheutje olijfolie en het limoensap onder de maïs. Kruid met peper en zout en brokkel er de geitenkaas over.

Halveer de krieltjes en kook ze 5 minuten in licht gezouten water.

Meng de geperste knoflook met de rozemarijn, zonnebloemolie, peper en zout. Laat 10 minuten intrekken.

Rijg de krieltjes aan spiesjes. Besmeer ze met de lookolie en gril ze goudbruin en gaar op de barbecue.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.