Irish stew

4
  • 600 g rundstoofvlees, in stukken
  • 1 grote ui, in 8 partjes
  • 4 ( 400 g) wortelen, geschild, in grote stukken
  • 12 krielaardappelen
  • 1 flesje (33 cl) Guinness bier
  • 1 el Worcestershire saus
  • 400 ml runderfond
  • 1 kruidentuil
  • 3 el platte peterselie (als garnituur)
  • een klontje boter
  • peper en zout

Smelt in een stoofpot de boter. Kleur het vlees in de pan, doe dit in porties zodat het vlees mooi bruin bakt. Kruid met peper en zout. Haal het gekleurde vlees telkens uit de pan.

Draai het vuur lager en doe de ui, de wortel in de stoofpot en fruit glazig. Voeg het vlees terug aan de stoofpot toe. Draai het vuur hoger. Blus met het bier. Giet de Worcestershire saus en de runderfond erbij, zodat alles mooi onderstaat. Breng aan de kook. Voeg de kruidentuil en de aardappelen toe.

Laat alles 1 à 1,5 uur op een zacht tot medium vuur stoven of tot de aardappelen gaar zijn. Bestrooi met grofgehakte platte peterselie.

Lekker met brood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.