
Ingrediënten
- 3 eidooiers
- 2 eetl water
- sap van 1/2 citroen
- 150 g boter
- peper & zout
Hollandse saus is lekker bij gebakken of geroosterde vis.
Recept
Klop de eidooiers met het water en citroensap met een garde los. Zet de kookpot op een zeer zacht vuur en klop tot een schuimige massa.
Als je dit op een te heet vuur doet, stollen de dooiers te snel en krijg je een roerei als resultaat. Haal de pan van het vuur en roer er de klontjes koude boter door.
Breng op smaak met peper en zout of maak het pittig met cayennepeper.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.