Gewokte scampi met witloof

1
  • 3 stronkjes witloof, in 2 in de lengte gesneden
  • 4 scampi 16/20
  • 2 teentjes look, geplet
  • 2 stengels citroengras in fijne plakjes gesneden en in de keukenrobot fijngemalen of fijngehakt
  • ½ kl kurkumapoeder
  • 1 el vissaus
  • 1 el arachideolie of zonnebloemolie
  • 1 kl suiker
  • Snuifje peper en zout
  • 2 stengels verse koriander, in stukjes gesneden om af te werken
Als je wokt, werk altijd per portie! Wokken met een grote portie geeft een kookeffect in plaats van een wokeffect. Er komt heel veel water uit. Je kan alle voorbereidingen in verschillende kleine porties doen en wokken per portie. Altijd wokken met arachideolie of zonnebloemolie en nooit met olijfolie.

Was de scampi.
Verwijder het darmkanaal en pel ze.
Laat de scampi drogen of dep ze in keukenpapier.
Zet de scampi in een bord of kom.
Kruid ze met kurkuma, gemalen of gehakt citroengras, ½ el vissaus, snuifje peper en zout.

Laat de wok heet worden op het vuur.
Giet de olie in de wok.
Wacht even tot de olie begint te dampen.
Doe de geplette look in de pan.
Bak ze goudgeel.
Doe de gekruide scampi erbij.
Bak ze 1 minuut tot ze bijna gaar zijn (tot ze een rode kleur hebben).

Voeg het gesneden witloof erbij.
Bak nog 1 minuut.
Kruid met ½ el vissaus, suiker, peper en zout.
Werk af met gesneden koriander.

Serveertip: Serveer met warme rijst
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.