Gevulde paprika’s met quinoa

Hoofdgerecht
Voorgerecht
4
  • 8 rode paprika’s
  • 250 g mager rundsgehakt
  • ½ l water, 1 bouillonblokje
  • 150 g rijst
  • 1 el olijfolie
  • 4 koffielepels tomatenpuree
  • 4 eetlepels bloem
  • paprikapoeder
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • handvol peterselie
  • 100 g quinoa
  • 1 l groentenbouillon
  • 25 g boter
  • verse tuinkruiden om af te werken

Breng het water aan de kook en doe er het bouillonblokje in. Kook de rijst gaar. Roerbak het gehakt in een pan met olijfolie. Voeg de 4 koffielepels tomatenpuree toe, kruid met peper en zout en voeg een beetje gehakte peterselie toe. Meng de rijst met het gehakt en voeg enkele eetlepels warme bouillon toe.

Snijd een hoedje van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Blancheer de paprika's in zacht kokende vleesbouillon. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en schik ze in een ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en houd ze warm in de oven.

Meng een beetje bloem met enkele lepels koud kookvocht. Kook de vleesbouillon in met de tomatenpuree. Voeg de opgeloste bloem al roerend toe en laat verder koken. Breng op smaak met peper, zout en vooral paprikapoeder. Voeg op het einde nog wat fijngehakte peterselie toe.

Gaar de quinoa in groentenbouillon. Giet de quinoa af en roer hierdoor een klontje boter. Meng hieronder nog wat tuinkruiden naar keuze. Kruid met peper en zout.

Schik de warme gevulde paprika's op een bord met de quinoa en een beetje saus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.