Gevulde paprika’s met quinoa

Flandria
Partner
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Wie dacht dat enkel tomaten perfect waren om op te vullen, heeft het mis. Ook gevulde paprika's zijn overheerlijk. Het bewijs? Deze gevulde paprika met quinoa.

Ingrediënten

  • 8 rode paprika’s
  • 250 g mager rundsgehakt
  • ½ l water, 1 bouillonblokje
  • 150 g rijst
  • 1 el olijfolie
  • 4 koffielepels tomatenpuree
  • 4 eetlepels bloem
  • paprikapoeder
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • handvol peterselie
  • 100 g quinoa
  • 1 l groentenbouillon
  • 25 g boter
  • verse tuinkruiden om af te werken

Recept

Breng het water aan de kook en doe er het bouillonblokje in. Kook de rijst gaar. 

Roerbak het gehakt in een pan met olijfolie. Voeg de 4 koffielepels tomatenpuree toe, kruid met peper en zout en voeg een beetje gehakte peterselie toe. Meng de rijst met het gehakt en voeg enkele eetlepels warme bouillon toe.

Snijd een hoedje van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Blancheer de paprika's in zacht kokende vleesbouillon. 

Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en schik ze in een ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en houd ze warm in de oven.

Meng een beetje bloem met enkele lepels koud kookvocht. Kook de vleesbouillon in met de tomatenpuree. Voeg de opgeloste bloem al roerend toe en laat verder koken. Breng op smaak met peper, zout en vooral paprikapoeder. Voeg op het einde nog wat fijngehakte peterselie toe.

Gaar de quinoa in groentebouillon. Giet de quinoa af en roer hierdoor een klontje boter. Meng hieronder nog wat tuinkruiden naar keuze. Kruid met peper en zout.

Schik de warme gevulde paprika's op een bord met de quinoa en een beetje saus.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.