
Gepofte aardappel met kruidenroom, champignons en kruidenkaas
Ingrediënten
- 8 bloemige aardappelen
- 2 sjalotten
- 100 g champignons
- 15 g tijm
- 125 g verse kruidenkaas
- 125 ml crème fraîche
- peper en zout
Recept
Steek de kolen en het hout aan in de barbecue.
Was de aardappelen schoon. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze op het rooster. Na 45 min zullen deze klaar zijn (afhankelijk van de grootte). Prik met een vork door het aluminiumfolie. Geeft deze weinig tot geen weerstand, dan zijn de aardappelen klaar.
Snipper de sjalot fijn en snijd de tijm en de champignons fijn. Stoof de champignons samen met de sjalot en de tijm lichtjes aan in een pan met boter of olijfolie.
Meng de kruidenkaas met de crème fraîche, sjalot, champignons en tijm. Breng op smaak met peper en zout.
Vouw het aluminiumfolie open, snijd de aardappelen kruislings in en duw ze iets open.
Schep het mengsel in de aardappelen of serveer apart erbij.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.