Gebakken sint jakobsnoten met quinoaslaatje, butternutzalfje

Ilse D'hooge
4
30

Sint-jakobsnoten

butternutzalfje

  • 400 g pompoen (butternut) in blokjes
  • 1/2 koffielepel garam masala (oosterse kruidenmengeling)

quinoaslaatje

  • 150 g quinoa
  • 1 appel
  • 1 seldertakje
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1 citroen

Afwerking

  • 50 g rucola

 

 

Een evenwichtig bordje met een trendy twist.

butternutzalfje

Smelt een klontje boter met wat olijfolie in een kleine kookpot. Fruit er de blokjes pompoen in aan. Voeg peper, zout en garam masala toe en laat op een zacht vuur onder deksel garen. Voeg eventueel wat water toe als het te droog bakt. Mix tot een zalfachtige structuur als de pompoen  zeer goed gegaard is.

 

quinoaslaatje

Spoel de quinoa en kook gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een zeef. Snijd de appel en het seldertakje in kleine blokjes. Sprenkel er citroensap over en meng samen met de peterselie onder de quinoa. Voeg naar smaak olijfolie toe. Kruid met peper en zout.

 

Sint-jakobsnoten

Bak de sint-jakobsnoten in de helft boter en olijfolie. Kruid met peper en zout.

 

Afwerking

Verdeel de pompoenzalf met een lepel over het bord. Schik er de quinoa en de sint-jakobsnoten op. Werk af met rucola.

 

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.