Gebakken pladijs, knolselder, appel en hazelnoot

FoodpairingFoodpairing
4
  • 2 pladijs, in filet
  • ½ knolselder
  • 2 appels, Golden Delicious
  • 1 citroengras
  • 15 g suiker
  • 40 g hazelnoten, gehakt
  • 75 g melk
  • boter
  • peper en zout
Dat we pladijs kunnen combineren met o.a. honing, druif, Darjeeling thee, duindoornbes, gele paprika, appel en gember heeft te maken met het naar honing geurend floraal aroma van pladijs. Zeebaars bevat groene aroma’s die goed combineren met tomaten en groene kruiden zoals dille, basilicum of olijfolie. Citrusschilaroma’s maken deze connectie nog sterker.

Schil de knolselder. Versnijd in de gewenste vorm. Kook beetgaar in licht gezouten, kokend water. Bak vervolgens in licht bruine boter. Kruid met peper en zout.

Snijd het citroengras middendoor en plet.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Stoof in boter met de suiker en het citroengras. Haal het citroengras uit de gestoofde appels en mix.

Kleur de hazelnoten donkerbruin in een voorverwarmde oven van 200°C.

Doe ze bij de melk en breng het geheel aan de kook. Dek af en laat minstens 20 minuten infuseren. Mix. Kruid met een snuifje zout.

Breng net voor het serveren de melk aan de kook. Schuim voorzichtig op. Gebruik enkel het schuim om de borden af te werken.

Kruid de pladijsfilets met peper en zout. Bak goudbruin in hete boter.

Schik de knolselder op een bord. Schik er achtereenvolgens de appelmoes en de gebakken pladijs op. Lepel er wat schuim van de hazelnotenmelk langs.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.