Flammkuchen met Belgische brie, gerookte ham en rucola

4
25

Een zelfgemaakte flammkuchen maken is helemaal niet moeilijk. De saus is in 1-2-3 klaar en met je favoriete ingrediënten in de aanslag is jouw witte pizza in geen tijd klaar om van te smullen.  

  • 2 aardappelen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 8 el zure room
  • 2 el witte wijn
  • 100 g Belgische brie (Bon vivant wit, L’ Exquis, Damse brie)
  • 2 pizzabodems
  • Peper en zout

Afwerking

  • 4 plakjes gerookte Meesterlyck-ham
  • 50 g rucola
  • Enkele blaadjes basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 kl honing

Pel de teentjes knoflook en snijd in flinterdunne plakjes.
Pel de rode uien en snijd in fijne ringen.
Snijd de aardappelen met de mandoline in flinterdunne plakjes.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng de zure room met de witte wijn en kruid met peper en zout. Besmeer de pizzabodems met de zure room en verdeel er de plakjes knoflook, aardappel en rode ui over. Snijd de kaas in dunne plakjes en verdeel eveneens over de pizza. Rits de blaadjes van de takjes tijm en bestrooi de pizza’s ermee.

Bak de pizza gaar en krokant in de oven gedurende 10 minuten.

Maak een snelle vinaigrette van een 2 el olijfolie, 1 el witte wijnazijn en 1 kl honing. Klop goed op en kruid met peper en zout. Besprenkel de rucola ermee.

Haal de pizza tartiflette uit de oven en werk af met enkele plakjes gerookte ham, wat rucola en enkele blaadjes basilicum.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.