Dugleresaus

Saus
Type
Preparation time
Bereidingstijd

15

Ingrediënten

  • 2dl visfond
  • 2dl room
  • 150 g sjalot
  • 2 dl droge witte wijn
  • citroen
  • boter
  • 2 eetl fijngehakte peterselie
  • 1 gepelde en in blokjes gesneden tomaat

Deze saus smaakt heerlijk bij gepocheerde of gestoomde vis.

Recept

Stoof de fijngesnipperde sjalot aan in wat boter. Blus met de visfumet en de wijn, laat tot de helft inkoken.

Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot de saus licht dikt.

Voeg de klontjes koude boter toe en enkele druppeltjes citroensap.

Roer tot slot de fijngehakte peterselie en blokjes tomaat onder de saus.

Je kan eventueel nog bijkruiden met peper en zout.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.