Dugleresaus

0
  • 2dl visfond
  • 2dl room
  • 150 g sjalot
  • 2 dl droge witte wijn
  • citroen
  • boter
  • 2 eetl fijngehakte peterselie
  • 1 gepelde en in blokjes gesneden tomaat
Deze saus smaakt heerlijk bij gepocheerde of gestoomde vis.

Stoof de fijngesnipperde sjalot aan in wat boter. Blus met de visfumet en de wijn, laat tot de helft inkoken.
Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot de saus licht dikt.

Voeg de klontjes koude boter toe en enkele druppeltjes citroensap.
Roer tot slot de fijngehakte peterselie en blokjes tomaat onder de saus.

Je kan eventueel nog bijkruiden met peper en zout.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.