Côte à l'os met watermeloen, Pas de Bleu en basilicum

4
30

Met dit recept bak je een puur en mals stukje côte à l'os. De salade met watermeloen is verrassend fris én lekker.

  • 1 côte à l'os
  • peper en zout
  • beetje olie
  • 200 gr Pas de Bleu
  • fijngesneden basilicum
  • 3 el olijfolie
  • 2 el notenolie
  • 1 el wijnazijn (bv. Chardonnay)
  • 250 gr watermeloen in blokjes 

Snijd de watermeloen in blokjes en verwijder de pitjes. Voeg de basilicum toe. Giet hier 3 lepels olijfolie over, één lepel azijn en de notenolie. Meng de Pas de Bleu in blokjes onder de salade en kruid met gemalen zwarte peper.

Wrijf de bovenkant van het vlees in met olie en kruid goed met peper en zout. Leg de gekruide kant van de côte à l’os op de grill. Wrijf opnieuw de bovenkant in met olie en kruid met peper en zout.

Gril elke kant 8 à 9 minuten. Dit kan op de barbecue of in een grillpan.

Snijd het vlees van het been en nadien in mooie plakjes. Serveer met de salade van meloen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.