Chocoladecake

Broodje kaas
4
60
  • 200 gram boter
  • 200 gram bloem
  • 200 gram chocolade
  • 3 eieren
  • 200 gram suiker
  • 200 gram slagroom
  • 100 gram hazelnootjes
  • 1 vanillestokje
  • enkele aardbeien en framboosjes
Bij het bakken is het belangrijk dat alle ingrediënten van het beslag heel precies afgewogen worden.

Verwarm de oven voor op 180 ° C.

Laat de boter en de chocolade samen smelten in een kookpot op het vuur of in de microgolfoven (nooit langer dan 30sec na elkaar in de microgolfoven, anders brandt de chocolade aan).

Meng ondertussen de eieren met de suiker in een grote kom.

Voeg de gesmolten chocolade en het botermengsel bij de eieren en de suiker in de grote kom.  Tenslotte strooi je er de bloem met een zeefje over en meng je alles goed door elkaar.

Neem een springvorm (een soort bakblik dat je kan openklikken). Boter de randen en de onderkant in en doe er wat bloem in om te voorkomen dat je cake aan de springvorm blijft kleven.

Doe het deeg in de springvorm en steek het in de oven gedurende 30 minuten.

Voor de afwerking maken we een vanilleroom: Snijd een vanillestokje in twee en haal er met een mespunt het merg uit (zwarte puntjes). Voeg het vanillemerg bij de room en klop de slagroom op.  Mix vervolgens de hazelnoten tot kleine stukjes (met de blender).

Haal de cake na een half uurtje uit de oven. Open de springvorm en haal er de cake uit. Laat even afkoelen.

Snij de cake doormidden in 2 platte schijven.  Smeer de vanilleroom tussen de schijven, op en rondom de cake. Doe de geplette hazelnoten op de slagroom rond en op de cake.

Werk de bovenkant van de chocoladecake af met toefjes slagroom en fruit zoals frambozen en aardbeien. Smullen maar! 

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.