Start to cook

Caesarsalade met aardappelen

4
15
  • 500 g nieuwe aardappelen (voor salade)
  • 100 g plakjes pancetta doormidden gesneden of 6 plakjes gerookt, doorregen spek, in 3 stukken gesneden
  • 4 lente-uitjes, grof gesneden
  • 1 courgette, fijn gesneden
  • 2 kroppen bindsla, grof gehakt
  • 3 el caesardressing
  • geraspte Parmezaanse kaas als garnituur (optioneel)

Maak de aardappelen schoon, snijd ze overlangs doormidden en dan nogmaals doormidden.
Doe de aardappelen in een pan en voeg kokend water toe tot ze net onder water staan.
Zet onder deksel en breng aan de kook.
Laat 15-20 minuten sudderen of tot ze zacht zijn.
Laat uitlekken.

Doe de pancetta of het spek in een pan en bak het droog aan tot het spek krokant is.
Voeg dan de lente-uitjes en courgette toe en kook de groenten tot ze zacht zijn.
Laat de aardappelen lichtjes afkoelen.

Leg de sla in een laagje op de bodem van een schotel of bord en leg er de aardappelen en het pancettamengsel op.
Dien op met wat dressing en een garnituur van kaas.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.